Kerhotoiminta

Yleistä

Kokemäen FK-Kerhon tavoitteena on tarjota nuorille ja heidän perheille tasokkaan harrastuspaikan Kokemäen Järilässä.

Harrastuksen aloittamisen helpottamiseksi kerholla on  junior-kerhoautoja, joilla pääsee kerhon jäsenten opastamina tutustumaan kartingin saloihin oman huoltajan mukana ollessa. Ajovarusteina pitää olla vähintään pitkähihainen pusero ja housut. Kengät pitää olla umpinaiset, lenkkarit tai vastaavat. Crocsit ja sandaalit eivät ole ajokenkiä. Kerholla on lasten kokoista kypärää tarjolla, mutta jos on oma umpikypärä kannatta se ottaa mukaan ajotapahtumaan.
Mukaan kerhoon pääsevät kaikki lajista kiinnostuneet lapset huoltajineen. Kerho toimii talkootoiminnalla eli on koko perheen vauhdikas harrastus.

Kun on saavuttu siihen pisteeseen, että lajivalinta tuntuu oikealta, harrastus on mukavan oloista ja on tullut hankittua junnulle oma auto, mutta kartingiin liityvä tietotaito on vasta alkumetreillä. Radalle on kova hinku ja joku pikkukisakin ehkä kiinnostaisi. Tässä kohtaa mukaan kuvioihin liittyvät kerhon ehkä jo useampia vuosia kisoja kierrelleet ”vanhat tekijät”, jotka opastavat auton säätöihin ja säännönmukaisuuksiin liittyvissä asioissa, antavat vinkkejä ajotapoihin, kertovat kilpailutapahtumien toiminnasta sekä vastailevat lajin mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Junnuautot

Junioriajatuksissa käytettävät autot. Lisätietoja autoista kuvaa klikkaamalla.

Kerhon talkootoimintaan (,jolla pystyy suorittamaan radan käytön kausimaksun) kuuluu jatkuvasti rata-alueen ja tilojen ylläpito sekä yleinen siisteys. Kahvion ja saunarakennuksen piha-aluetta rivastaa neulasin ja kävyin vierellä oleva mäntymetsä. Yhteisesti ympäristö on kuitenkin helppo pitää yleisilmeeltään kauniina. Radan puolella rengaspatterit vaativat toisinaan pienen ojennuksen ja tämänkin voi tehdä siitä erikseen informoimatta. Varikkokäytävät harjataan tarpeen vaatiessa ja varikkopaikkoja on hyvä aina välillä tasia ja siistiä. Vaunualueestakin täytyy huolehtia ja ruohonleikkuusta.

Toisinaan rakennellaan jotakin uutta ja toisinaan korjaillaan ja fiksaillaan jo olemassa olevia tiloja ja rakennelmia. Kaikilla on sen verran timpurin vikaa, että vasara pysyy kädessä. Näihin töihin on olemassa jonkinlainen suunnitelma – aina ei kuitenkaan paperilla, mutta paikanpäällä tekijöitä ohjeistetaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kilpailut tarvitsevat aina henkilökuntaa. Radalla on 8 lippupistettä, joista kaikista pitäisi löytyä ratatuomarin lisäksi 1-2 apumiestä. Päälippupisteellä kilpailunjohtajalla voi olla avustavia henkilöitä (kierroslaskenta). Tornilla tuloslaskenta käynnissä koko kilpailuviikonlopun. Katsastuksessakin saatetaan tarvita apuja. Kilpailutapahtumasta riippuen käytössä voi olla suljettu Park Fermé, jolloin porteilla tarvitaan valvojat ja rengasvarastolla pari ripeää kaveria. Kahviohenkilöstöä pitää olla riittävästi paikalla koko pitkän viikonlopun.

Kerhoiltojen ajat

Kerhoillat ovat keskiviikkoisin 17:00 – 21:00

Kerhokilpailut

Kerhokilpailussa käytettävän auton tulee pääpiirteittäin vastata sääntökirjassa määriteltyä karting autoa. Etu-, sivu- ja rattikatteet pitää olla asianmukaisesti kiinnitettynä. Myös takarenkaiden suoja oman ja kanssakilpailijoiden turvaksi. Jarru- ja ohjauslaitteet on oltava toimintakunnossa. Katsastus voidaan suorittaa missä vaiheessa tahansa kilpailuiltaa.

Autojen tulee kuljettajineen ja ajovarusteineen täyttää luokkakohtaiset minimi painorajat. Lisäpainot tulee olla kiinnitettynä niin, ettei ne ajon aikana irtoa vaaraa aiheuttaen.

Kilpailun suoritustapa

Aika-ajo, esifinaali ja finaali
Esifinaaliin aika-ajon tuloksen mukaisesti
Finaaliin esifinaalin tulosluettelon järjestyksessä
Aika-ajo, 2 erää ja finaali
1. erään aika-ajon tuloksen mukaisesti
2. erään 1. erän tulosluettelon perusteella
Finaaliin erien yhteenlasketun pistemäärän mukaan (vähiten pisteitä kerännyt paalupaikalle)
Muu – Englantilainen lähtötapa

Aika-ajon suoritustapa

Aika 8min (järjestäjällä oikeus muuttaa aika-ajon suoritusaikaa)
Kuljettaja voi lähteä aika-ajoon milloin tahansa oman ryhmän varattuna aikana.
Nopein kierrosaika lasketaan tulokseksi
Tasatuloksessa ratkaisee toiseksi nopein kierros
Erien pistelasku SK 5.16.3:

Erän voittaja 0 pistettä, 2. 2 pistettä, 3. 3 pistettä …
Kilpailija joka ei lähde erään: Ryhmän osallistujamäärä +1
Kilpailija joka hylätään erästä (musta lippu…): Ryhmän osallistujamäärä +2
Eräpisteiden ollessa tasan, ratkaisee aika-ajon tulos

You can enable/disable content protection from Theme Options and customize this message too.